Sagt om Vildmarksskola

2019

Alexandra har varit lycklig varje gång / varje dag vi har åkt till Vildmarksskola. Hon har också haft ett stort leende när vi har hämtat henne, inte för att vi ska åka hem utan för att hon har haft så himla roligt!
Det känns som att dagarna har varit fyllda av spännande saker. Finns så klart massor mer som man kan göra beroende på väder. Axel är en mycket duktig ledare, kreativ, ansvarsfull, pedagogisk och kommunikativ. Det märks att du älskar det du gör Acke!
Louise & Johan

Det är spännande att Vildmarksskola utvecklas år efter år tack vare att du Axel tar till vara på alla lärdomar du plockar upp genom dina och barnens gemensamma erfarenheter. Det är magiskt att ha varit med från början och ha fått ta del av utmaningarna och och få se glada barnansikten. De växer flera centimeter efter varje vecka med dig! Och delar med sig av sina lärdomar, vi får med oss nya saker att tänka på och prata med om hemma varje gång. Keep up the brilliant work!
Kramar Ava, Tom & Nina

Jag har älskat den här veckan och jag längtar efter nästa år för vi ska sova över i tält. Jag har haft jätteroligt och ses nästa år!
Ava

Tack snälla Axel för en fantastisk lägervecka!
Hugo har haft det superroligt och han som annars kan vara lite svår att få iväg hemifrån har varit oerhört positivt till att bege sig iväg varje morgon. Så roligt att se hur han har blivit tryggare och tryggare och nu beger sig iväg med vår SUP själv - och instruerar lillasyster och oss hur vi skall sitta och bete oss :)
Tusen tack; vi ses nästa år!
Kramar från Thörns

Stort tack Acke för en grym vecka!!
Sigrid var riktigt nervös inför veckan, men var en fisk i vattnet innan jag ens kunnat lämna henne. Hon kunde inte vänta till nästa dag och ville inte vänta lämna när det var dags att gå hem! Första dagen när jag frågade henne vad som var roligast sa hon skogen, andra dagen SUPen och idag var det diplomet.

Stort tack än en gång från Sigge och hela familjen

Tusen tack för ett fantastiskt läger för barnen! Pelle har talat så gott om dagarna i skogen, på vattnet och i tältet! Tältet var en helt ny och spännande upplevelse som gjorde intryck. På morgonen märkte vi att den vanligt morgontrötta Pelle var “startklar” och redo att ta sig an dagen från sekunden han öppnande ögonen. Tack för inspiration och verktyg hur vi föräldrar kan utmana vårt föräldrarskap och våga släppa taget och inte curla :)
Stor kram Ulrika, Henrik och Pelle!

Tack. Tack. Tack
Tack för de fantastiska dagarna genom regn, över vatten och mest sol. Men vädret är inte det viktiga - utan att klara sig och sin packning i alla väder. Carl säger “Tack för att det var så roligt på Vildmarksskola”.
Tack för att du fick Carl att växa och tack för att du tagit så väl hand om våran son.

Stora kramar Sofia Christian, Carl & Tiel.

Acke - Vildmarkens Konung!
Stort tack för dessa dagar med dig Acke! Ditt auktoritära sätt gör att det inte finns några till övers för barnen - så imponerad att du tar ut barnen i skog och hav utan konstigheter är guld värt och så lärorikt för barnen. Tack för att de har fått lära sig massor av dig!
Varma kramar Carl, Agneta, Sigrid, och småsyskonen Adrienne och Gerorg.
Barnen skrev så här “Jag älskar dig och du tvingar oss inte till någonting och det var jättekul att paddla och att vara i skogen och tälta och pyttelite jobbigt att paddla.

Hej Axel.

Årets Vildmarksskola 2019 på Skärfsta Gård, denna gång med ytterligare en liten kille Valter, vars mamma Jennie Silfverhjelm var behjälplig i kulisserna med att laga mat göra lunchlådor mm under hela Vildmarksskolan. Det var om möjligt lika uppskattat av barnen detta år som förra året även om jag uppfattar det som att Axel växlade upp lite så att de fick en lite tuffare upplevelse detta år. Inga barn som klagade över maten eller att "paddan" inte är med. Eller att de ramlade i sjön(med flytväst) eller att det faktiskt regnade första dagen. Trodde aldrig att de skulle åka med Axel ut den dagen, men de gjorde de glatt utan några som helst ifrågasättanden.

När jag några dagar senare är ute med Adrian och Sasha i vår båt så berättar de var ni stigit iland och vad ni gjort, så kul att de kan referera till platser runt sjön Uttran.

Stort tack Axel från mig och alla fem barnen och deras föräldrar - ovärderligt att du lär dem vildmarksliv!

Kajsa Giesecke, farmor

Heeej Axel!

Tack för en fantastisk vildmarksvecka för Elviras del! Hon var alldeles till sig i trasorna och gav dagarna 10/10 poäng. Det enda som inte var bra var att det bara var tre dagar (; När vi har varit i skogen och plockat blåbär efter detta har hon berättat om skogen för Jael och sagt att man kan känna sig trygg i skogen och att den alltid finns där för oss att vara i och att det kan vara bra att tänka på om något skulle vara jobbigt osv. Så fint!

Jessica

Axel för tre superfina dagar. Så glad att Elsa bestämde sig att gå! Ser redan fram emot nästa år!
Kram från Malin, Emil & Elsa.

Tack för magiska dagar!
Våga
Insekter
Lek
Drönare
Mod
Alla tillsammans
Roligt
Kunskap
SUP:ar
Kreativitet
Ork
Ledarskap
Arkipelag.
Många kramar Krippe, Peder, Linda, Niclas, John-John & Axel

2018

Tack snälla Axel för en fantastisk lägervecka; Hugo har haft det superroligt och han som annars kan vara lite svår att få iväg hemifrån har varit oerhört positiv till att bege sig iväg varje morgon. Så roligt att se hur han blivit tryggare och tryggare och nu beger sig iväg med vår SUP själv - och instruerar lillasyster och oss hur vi skall sitta och bete oss :)
Tusen tack, vi ses nästa år!
Kramar Thomas

Jag har älskat den här veckan och jag längtar efter nästa år för då ska vi sova över i tält! Jag har haft jätteroligt och vi ses nästa år!
Ava, 8 år.

Det är spännande att Vildmarksskolan utvecklas så år efter år. Tack Axel för att du tar till vara på alla lärdomar du plockar upp genom dina och barnens gemensamma erfarenheter. Det är magiskt att ha varit med från början och ha fått ta del av utmaningarna och få se glada barnansikten. De växer flera centimeter efter varje vecka med dig! Och delar med sig av sina lärdomar. Vi får med oss nya saker att tänka på och prata om hemma varje gång. Keep up the brilliant work!
Kramar Ava, Tom & Nina

Vår dotter har varit lycklig varje gång / varje dag vi har åkt till Vildmarksskolelägret. Hon har också haft ett stort leende när vi har hämtat henna, inte för att vi ska åka hem utan för att hon har haft så himla roligt!
Louise och Johan Furugård

Jag tyckte det var jätteroligt att vara här denna vecka. De här är det roligaste jag vet:) Jag vill så gärna komma tillbaka :)
Alexandra, 9 år

Jag tycker det har varit roligt att surfa på ett grund. Allt tycker jag har varit kul.
Vera, 8 år

Tack för en jätterolig Vildmarksskola!
Hugo

Tack för en underbar vecka. Mycket bra med blandade åldersgrupper så barnen lär av varandra och får möjlighet att ta ansvar. Barnen somnar trötta men med ett leende.
xx

Jag tycker att det har varit jättekul att paddla. Det har varit roligt att vara på en grej som ser ut som en surfbräda, att urforska öar och titta på spindlar var kul. Harry (ungdomsledare) har varit jätterolig att leka med och Axel är världens bästa.
Eric, 6 år

Tusen tack för denna vecka. Barnen har varit väldigt glada och trötta på kvällarna. Det är ett bra betyg. Axel hälsar att det var väldigt roligt att ha sjögräskrig.
Glad sommar och kramar från
Arvid, 9 år & och Axel 7 år

Tack Axel för allt du har lärt oss den här veckan. Jag är väldigt tacksam. Jag längtar redan till nästa år!
Kram
Freja, år & Tobias, 6 år

Acke! Återigen, hatten av!!!
Iväg åker en lite sommarlovsuttråkad (läs mammauttråkad) 8-åring på ditt underbara läger, hem kommer en glad, energifull, äventyrslysten, stolt kille som växt några centimeter. 
Sommarens ÄVENTYR!
Tack & Kram
Krippe med familj

Det har varit jättekul att gå på vildmarksskola och få träffa nya vänner. Det har också varit roligt att bada, utforska, tälja och ha skattjakt. Och att få se maneter och vattensalamandrar. Det är det roligaste som hänt i hela mitt liv! Jag längtar redan till nästa sommar!   
Linnea

Jag tyckte att det var spännande att hitta ormskelett och hjortdödskallar. Jag tyckte det var roligt med sjögräskrig. Det var kul att bada med Harry. Och jag litar på dig Acke som är snäll och trevlig. Det var roligt att lära mig nya saker. Nästa vildmarksskola vill jag simma lång ut på djupt vatten.
Oskar, 6 år

Det var väldigt kul och spännande. Detta är tredje året, och det blir roligare varje gång. Acke är väldigt trevlig och jag känner mig trygg på Vildmarksskolan.
Jakob, 8 år.

Idag fick jag kvittot på att det verkligen var en vettig satsning att sätta mina fyra branbarn, Ben och Adrian , 8 år, och Sasha, Julian 4, 5 år i Axel Mobergs Vildmarksskola. Bens och Julians pappa sa, nu säger vi till dem att de ska gå ut i skogen - ett förslag som dessa ”Ipad barn” skulle ha refuserat direkt tidigare , men inte nu. De tyckte det var en bra idé och försvann ut i skogen.Kom tillbaks efter en timme och berättade vad de sett. Osannolikt!!!!

Direkt efter de tre dagarna med Axel, på en SUP på sjön, och i skogen, täljning med kniv (endast tre av fyra, lätt skadade) mm, så frågade vi - ”Vill ni göra detta igen?” - svaret blev - ”Ja, om Axel leder det”.
Ett stort tack till dig Axel som har lett in mina barnbarn på detta spår att det är fantastiskt och möjligt att uppleva ”Willows and Amazons” här i Sverige också.

Kajsa Giesecke, Granny till 8.

Min första Vildmarksskola var jättebra! Det roligaste var att åka vattenrutchkana med SUP:en!

Ellen, 6 år.

Tack för en jättefin vecka som varit full av äventyr och nya erfarenheter för barnen! Redan efter första dagen funderade Alfred på om han skulle gå en eller två veckor nästa sommar! Stort tack Axel för en härlig start på sommarlovet.

Joanna, mamma till Alfred och Ellen, 8 och 6 år. 2017

 

”Vilket fantastiskt äventyr att avsluta sommaren med, barnen var så nöjda och stolta! Att som förälder lämna över dem till Axel känns otroligt tryggt och vi är så tacksamma för möjligheten för dem att uppleva vår natur och närmiljö på detta sätt.”

Hugo och Heddas mamma och pappa


”Allt var roligt! Vi fick se två ormar och äta matsäck med händerna – så gör man i vildmarken”

Hedda 6 år


”Det här var det roligaste jag har gjort. Det tråkigaste var att det var så kort. Nästa år skall jag gå på två vildmarksläger!”

Alexandra 8 år

Vi vill tacka fören spännande, rolig och lärorik vecka. Ditt ledarskap, engagemang och närvaro är utöver det vanliga!
Vi frågade Freja direkt efter avslutningen vad hon uppskattade mest och vad hon hade lärt sig:
1/ Tälja med kniv2/ Göra upp eld3/Gå barfota i skogen 4/ Paddla sup. 5/ Känna lugn i skogen.
Vildmarksskola för Freja är att:
Vara ute i naturen med kompisar, äta lunch på fina klippor. Lära sig om naturen och hur man uppför sig.
Naturen är en trevlig plats. Jag har lärt mig att klättra på stenar, paddla sup, tända brasa, lärt mig att vara tyst och lyssna på naturen.
Återigen ett Stort Tack och vi hoppas att Vildmarksskolan fortsätter nästa sommar.
Önskar dig en fortsatt bra sommar!
Bästa Hälsningar
Catharina Niklas Freja o Tobias

Arvid tyckte allt var kul men särskilt elda och att paddla SUP. Så pass kul så att vi har köpt en egen liten Sup :)
Jag vill gärna anmäla mina barn till nästa sommar så hör gärna av dig när anmälan är möjlig att göra.
Ha en fortsatt fin sommar!

Rebecca


Stort tack för en fantastisk vildmarksvecka! 
Barnen har haft det superkul, blivit inspirerade och lärt sig massor.
Vi ses nästa år!!

Runeskär & Toll

Sommaren för barnen = Vildmarksskola. Det perfekta sättet att göra "folk" av små franska stadsbarn. Djur, natur, skrubbsår och plurra i havet. Tiden 10 - 16 är dessutom väl vald - det blir en heldagsaktivitet (de sover väl på kvällen).

Mormor & morfar

Jag tyckte det roligaste var att paddla. Och gå genom skogen. Men inte fästingarna - men det gör inget.

Carl, 5 år.

En fantastisk möjlighet för barn att växa och upptäcka på egna vingar i lugn och ro. Små grupper gör så att varje barn får egentid och möjlighet att växa! Good job!

Anne & Peder

Det har varit kul på vildmarksskolan för att man får göra saker som man inte får göra hemma. Man är i skogen, ute på havet och på öar.  Man tänder brasor och lär sig om djur och natur. Men framförallt får man nya och snälla vänner som gärna hjälper till om det behövs. 

Linnea, 8 år.

En Vecka med nya kompisar och oändliga möjligheter att upptäcka naturen. Utöver naturen berättar vår son om kompisanda, tålamod och ledarskap.
Tack Axel!
Josefin & Fredrik

Tusen tack Axel
Tack för att du utmanade barnen till att lära sig men också visa dem sin inre förmåga.
Ebba & Oskar

Vilket äventyr!!!
Nya vänner, fantastiska naturupplevelser, spänning, utmaningar och bästa Axel som pushar på rätt nivå för att få barnen att upptäcka sina fantastiska förmågor.
Massa kramas och stort tack!!!
Axel, Krippe & Peder

2016

Intervju i Sapir Magasin
http://sapir.se/han-ordnar-sommarens-vildmarksaventyr-for-barn/

Omdömen från Hässelbyakademin
Hässelbyakademin är ett utvecklingsprojekt inom Hässelbygårdsskolan med syftet att hjälpa motiverade elever i högstadiet att utvecklas, både i skolan och utanför och på olika sätt förbereda dem inför vuxenlivet.

Jag tyckte det var jätteroligt och du var en jätterolig individ. Jag skulle uppleva mer äventyrer med dig.
Abdullahi

Tack för att du inte bad oss att ta av oss skorna i skogen. Det var underbart.
Martyna

Jag tycker att de var jätte sköna timmar med axel och jag vill tacka honom för den roliga promenaden och paddlingen och jag tycker att axel är jätte rolig och jätte omtänksam person.
Dominik

Det var jättekul med vandring. Jag skulle själv inte kunna tror att jag verkligen kunna klara det. Men det gör jag tillslut.
Kamonrat

Tack axel för den roliga äventyren det vara ett jätterolig upplevelse! Tack
Fehed

Jag tycker att det var kul och roligt att paddla,skulle gärna vilja gör om det
Abdul

Tack Axel för att du va med oss denna helg. Jag tyckte om paddlingen men inte så mycket om att klättra , de är inte min grej. Men tack att du orkade med mig även om ja var säkert jätte jobbig. Tack igen :)
Aleksandra
 

Jag tycker att hela dagen som vi har äventyrade tillsammans är roligt. Jag har lärt mig många saker t.o.m. Solen som visar väder streck och andra. Du är riktigt snällt. Tack för den tiden du gav oss!!
Pai

Hej Axel!
Jag ville bara berömma och tacka dig för att du ställde upp för mig och min grupp under kickoff-helgen! Det var oerhört lärorikt då jag fick en massa bra knep om hur man kan klara sig i naturen utan egna resurser, men framförallt så var det en rolig upplevelse! Tack för allt!
Angelica

Hej Axel, de var så roligt och gå ut å vandra med dig å gruppen i naturen!!
Farah

Tack så mycket! Det var kul!
Zarina

Det var jätte kul. Tack:)
Naffie

Det var superkul att vandra med Axel faktiskt. Mest tyckte jag om när vi klättrade upp för berg och samarbetade i skogen! Dessutom var Axel jättevänlig vilket gjorde allting bara bättre. Tacka honom från mig för en underbar dag✌🏼️
Mariam

Det var jätte roligt att få hänga o göra de olika aktiviteterna med axel. Vi hade ju lite otur för att vi gick ut o vandra när det blev dåligt väder o där med kanske gnällde lie mer än de andra drf vill jag tacka honom för att han stod ut med oss. Mest tyckte jag om att paddla i havet det har blivit ett av mina bästa upplevelser, trotts vädret (det blev till o med mysigare så) så jag uppskattar det verkligen o hoppas få att göra det igen! Dessutom var axel en super trevlig person o peppade oss hela tiden. Så jag skulle vilja att ni hälsar varmt från mig o tackar honom för en underbar dag☺️
Yanur

 

barn och föräldrar

 

Ett fantastiskt äventyr fick vår dotter uppleva på Axels Vildmarksläger i natursköna och vackra Värmland sommaren 2016. Kan starkt rekommendera detta tillfälle som ges. Paddla SUP, vandring och övernattning ute i det fria. Bra ledare och goda kamrater bidrog till att vår dotter längtade till en ny dag, varje dag.. Kanske få förunnat, men detta äventyr borde fler barn få vara med om!

Mvh,

John

Jag kommer att sakna Vildmarksskola.

Linnea, 7 år

Ett läger som väckte intresse för hav och skog. Sonen tyckte det var mycket roligt. Var orolig innan för att han var äldst men det fungerade jättebra med blandade åldrar.
En tveksam Harry ankom första dagen. Vid hämtning kommer han dyblöt leende emot mig och berättar att dagen varit toppen. Därefter följde fyra lärorika och mycket spännande dagar och intresset för naturen är väckt! Tack Axel!
Fredrik, Josefin & Harry

Jacob tyckte det var jättekul och han vill gå i Vildmarksskolan igen nästa år!

Karl, Nellie, Jacob & Oscar

Tack för en fantastisk vecka. Otto och Thea har haft väldigt kul. 

Jens, Anna, Otto & Thea Wiktorin

En helt fantastisk vecka. Vår son som ibland är lite "svårstartad" har sprudlat och studsat iväg på morgonen. På frågan vad de skall göra imorgon har det ständiga svaret varit "ha kul såklart!". TACK!!

Hugo, Gustaf & Anna Thörn

En underbar vecka full av skratt, spänning, ansvar och skoj i en salig blandning. Tack för i år, vi ses igen nästa sommar!

Arthur, Astrid, Cissi & Val

Det har varit roligt och jag kommer att sakna dig (Acke),

Vera, 7 år

Det har varit jätteroligt och jag kommer att sakna alla.

Hugo, 6 år. 

Jag kommer att sakna Vildmarksskola jättemycket.

Thea, 6 år. 
 

Kära Axel! Tusen tack för ännu en fantastisk vecka i den sköna värmländska naturen. När jag ser bilderna på er alla på SUPen åkandes nedför älven ryser jag - det är så idylliskt och härligt och precis vad våra barn behöver i dessa tider av skärmar och annat. Jag hoppas på att vi ses nästa år igen. Du är så bra och enkel och flexibel - toppen samarbete!

Rebecca

Jag älskar Vildmarksskola!

Edward, 6 år

Jag tycker det var kul att få se en bäverhydda och få sitta bak i jeepen.

Vera, 6 år

Det var super kul att ramla i sjön!

Gustaf, 6 år

Jag skrattade så att jag ramlade i!

Edward 6 år

Jag gilla när jag såg lilla huggormen och när vi åkte i jeepen.

Ava, 6 år

Tack för en fantastisk vecka! Elvira har gjort stora framsteg, både i naturen och med nya kompisar. På direkt fråga gillade hon diplomutdelningen bäst men att döma av hur mycket hon pratar om dig, de andra kompisarna och allt ni upplevt i naturen så verkar det mesta ha varit grymt. På återhörande!
Kram från Elvira, Jessica, Andreas och Jaél

Vera och Ava längtar alltid lika mycket till Vildmarksskolan. Det är utan tvekan en av sommaren höjdpunkter. De kommer hem och berättar med stolthet om allt de fått göra. Tända bål, paddla & styra SUP, bada, hoppa i vattnet och leka. Tjejerna blir tryggare i skogen för varje år och har blivit fenor på både leta och plocka fästingar på varandra. De har lärt sig vett och etikett i skogen, stärkt vänskapsband & utvecklat sina omsorgsfulla sidor.
Tack för detta läger! Vi glädjer oss till v.31!
Vera, Ava & Co

Tack för en underbar vecka, paddla, tala walkie-talkie, klättra och tända tändstickor själv är bara några av de saker Gustaf berättat om helt lycklig när han kommit hem. Heldagar har varit ett grymt koncept och både Gustaf och Edward har lärt sig jättemycket och längtar redan till nästa sommar. Vildmarksfödelsedagskalas är det Gustaf önskar sig mest av allt just nu.
Kram Ebba, Oscar, Gustaf &, Edward

Vilken vecka Axel!
Fantastiskt väder, otroliga aktiviteter, glada och trötta barn efter fullspäckade dagar av nya erfarenheter, lärdomar och upplevelser. Lovisa har sett fram emot Vildmarksskola hela året och alla förväntningar har gått i uppfyllelse & överträffats!
Tusen tack!
Lovisa, Helena & Filip

Tack kära Axel för ännu ett fantastiskt vildmarksläger! Så fint ordnat, barnen är så nöjda och glada!
Tack! 

2015

"Sanningen är att vildmarksskolan är ovärderlig. Det är en av sommarens höjdpunkter! Att min dotter får uppleva och lära sig om skog och natur med en som verkligen kan den, respekterar och värnar om den är ett privilegium. Det borde varje barn få uppleva."
Susanne

" Våra barn, 4.5 respektive 6 år gamla hade med Axel i spetsen en fantastisk veckas vildmarksläger i de värmländska skogarna. 
Efter att ryktesvägen ha hört talas om Axels populära vildmarksskola frågade vi om han skulle kunna tänka sig att köra samma upplägg på annan ort. Så blev det! Utan att känna till omgivningarna sedan tidigare ordnade Axel ett strålande program på lagom nivå för denna åldersgrupp. De var med om äventyr från morgon till kväll; undersökte kryp, undersökte grottor, rodde, gjorde upp eld, fann allehanda skatter i form av kottar, döda kryp och rostiga gamla hästskor. Axel ser möjligheter överallt och han har förmågan att skapa spännande upplevelser utifrån det som erbjuds i naturen. Axel har väldigt god hand med barn. Hans positiva och flexibla inställning är en enorm tillgång, inte minst vid heldag i spöregn. Allt är möjligt!

Edvard och Katinka älskade Axel från första stund och vi hoppas så att han vill komma tillbaka till oss för nya äventyr nästa sommar!"

Emilie & Ivan


"Jag ville bara tacka dig för de två veckorna i Värmland och ge dig lite feedback från barnen och mig (om det nu alls är relevant).
Hela idén att vara ute i naturen med barnen och det som finns där utan några större hjälpmedel känns sa helrätt i var tid av konstant action, avbryt, buller och fart. Ironiskt nog känns det som det viktigaste man kan lära barn idag är att "bara vara" - först är det tråkigt, men efter ett litet tag börjar kreativiteten flöda, de blir aktiva, glada och balanserade på ett helt annat sätt än annars. Det tillståndet lyckas du som person i den miljö du väljer uppnå med barnen och det är värt så mycket. Vi föräldrar var imponerade över det program du la upp och allt ni upplevde och såg utan att du kände till omgivningen sedan tidigare. Barnen lärde sig så mycket bra och praktiska saker som de hade stor nytta av under resten av sommaren som att sätta upp tält och göra brasa.
Trots att barnen sällan säger mycket mer än "Bra!" när man frågar dem hur deras dag/vecka/läger har varit sa märker man hur nöjda och lugna de är efter en dag med dig ute i naturen. De frågade efter dig långt efter du lämnat - om du inte kunde komma igen och om du inte skulle vara med på det ena och andra. När de små barnen hade tennisläger några veckor senare blev de så besvikna att det inte var med dig … Var är Axel?!? Lustigt nog tyckte Daphne att den regnigaste dagen var den bästa följt av båtturen bland näckrosorna. De stora barnen gillade allt - det enda de klagade över var att de inte fick gå in i killarnas tält när ni campade ute.
Du har en enormt bra och lugn hand med barn, du tar dem på allvar, lyssnar, engagerar dem och skapar en harmonisk stämning.
Vi hoppas nu alla att Värmland var en positiv upplevelse för dig och att du kommer tillbaka nästa ar igen!"
Stor kram
Rebecca & Andreas

"De två veckor som vår dotter, nyss fyllda 7, deltagit i Vildmarksskolan har varit väldigt givande och spännande för henne. Hon har varit fylld av entusiasm varje morgon då hon gett sig av och tyckt det varit fantastiskt spännande och roligt med alla aktiviteter och små utflykter i närheten. Hon har lärt sig mer om både djur o natur och tyckte också att skattjakten sista dagen var spännande! Hon tyckte också det var roligt när ni gjorde upp små eldar och begav er ut i roddbåten. Att det blev så lyckat berodde givetvis på Axels personliga engagemang och fina handskande med barnen"
Helena

"Vår son Gustaf ser Vildmarksskola som sommarens höjdpunkt och Axel är en stor inspirationskälla och förebild, med inställningen att ingenting är omöjligt. Gustaf har lärt sig upptäcka naturen, klättra i berg, utforska grottor, ro och bygga läger i skogen, en dröm för en 6 årig kille. Vi längtar redan till nästa sommar och äventyr. "
Ebba och Oscar

"Var sjuåring var på Vildmarksskola med Axel for andra året i rad och hans syster, fem år, började i år. När sommarlovet närmade sig var Vildmarksskola uppe på tapeten varje dag, och de undrade hur många dagar det var kvar innan de skulle börja - det slutade med att vi fick sätta kryss i almanackan för att räkna ned tiden. 
Utöver att ha väldigt roligt lär de sig att fungera bra i grupp, respektera och hjälpa andra, och lyssna när det behovs (t ex för att lära sig båtvett eller för att lära sig nya lekar). Axel är en storfavorit bland barnen, han är både glad och positiv, samtidigt som han utstrålar ett lugn och en trygghet som behövs när man som barn testar sina gränser med nya utmaningar."
Cissi och Val Safir

 "Jag tycker om att åka båt, det ar jätteroligt, och det ar roligt att klättra i träd för jag älskar att klättra i träd! Jag tycker om Vildmarksskola för att det finns massor av saker att göra."
Astrid 5 år

"Det är jätteroligt för man lär mig massor av saker och man klättrar, åker rutschkana på klippor, man leker, man eldar och äter matsäck och ibland far man varm choklad!"
Arthur 7 år 

"Axel är lugn och snäll. Har tålamod och blir aldrig arg."
Frans 6 år

"Axel du är bara bäst!"
Viola 7 år

"Efter midsommar skulle 3 av våra barnbarn vara hos oss på landet en vecka. Vi såg annonsen om Vildmarksskola vid Torö Livs och blev intresserade. Det blev en verklig lyckträff. Barnen studsade upp på morgnarna och hade bråttom att komma iväg med ryggsäckar och flytvästar. Hemma igen till lunch pratade de entusiastiskt  om allt intressant  de upplevt, sett och gjort. Det var fantastiskt roligt att se hur engagerade och glada de var efter timmarna med Axel."

Nu hoppas vi på en vecka nästa sommar. Tack Axel!

Inga och Jan Rojsek
Mormor och morfar

2014


Vildmarksskolan är som en mer äventyrlig variant av Mulle. Barnen får utlopp för sin energi och utökar sin "comfort Zone" genom spännande och roliga aktiviteter i naturen. Vår kille på 7 år har haft jättekul i vildmarksskolan samtidigt som hans självförtroende har ökat ordentligt. Nästa år kommer vi tillbaka!

Cecilia Skröder
Mamma

Vildmarksskolan var sommarens positiva överaskning! Min dotter träffade jämnåriga och likasinnade barn på ön och fick under äventyrliga förhållanden bl.a. lära sig att sammarbeta, namnge arter i flora och fauna och orientera sig efter solen. Hon ville tillbaka varje dag.
Axel som ledare/lärare rekomenderas varmt! Han är en närvarande, kunnig och trygg person som har ett genuint intresse för barn och att lära dem att vistas i naturen på ett respektfullt sätt.
Det är dessutom ett ypperligt tillfälle för föräldrar att beta av sommarens "att göra listror" med gott samvete. Det har varit en av sommarens höjdpunkter för både barn och vuxna i vår familj! 
Tusen tack Acke!

Susanne Elving
Mamma

Vildmarksskolan var onekligen sommarens höjdpunkt!
Jag är full av beundran för Aidventures idé och koncept - men allra mest utförandet. Att göra skola för 5-åringar så roligt att de längtar till nästa morgon när den ska börja igen, och att nästan tom. bli besvikna när lördag kommer och detta trots att det var sommarlov, då man egentligen inte ska gå i skola. Vi fick återberättat varje lunch allt som skallen supit in…att ormbunkar redan fanns på dinosaurietiden…och…och….att vet du, solen går upp i öst, och ner i väst…och…och…huggormar har ett sicksack mönster på ryggen….och…och…osv.
Jag bevittnade hur två små tjejer hivade i en tung roddbåt i vattnet när de sjöng i kör, "vi drar på tre - ett, två, treeeee….ett, två, treee…." - både ledarskap och teamwork på samma gång. Och jag, 35år gammal, fick lära mig årets klokaste ord - "man får helt enkelt tänka att allt som är läskigt, är utvecklande!"
Vi längtar till nästa gång, och håller tummarna för en vildmarksskola året runt närmre stan snart.

Nina Almgren
Mamma

Tack Axel för i sommar!
Det har varit så roligt att ta Ava och Vera till Vildmarksskolan. Inte nog med att de vaknar glada och vill åka (även om kvällen innan varit sen!) de är lika glada och fulla av upplevelser och berättelser när vi har hämtat dem.Det har varit otroligt utvecklande för dem . Tyvärr är det sista dagen för oss idag ,men hoppas igen på nästa sommar

Lena och Göran Elfving
Mormor och morfar